Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zorgen over vervallen rijksmonumentale villa Veendam

VEENDAM – Erfgoedvereniging Heemschut heeft in een brief aan de gemeente Veendam aan de bel getrokken over de vervallen staat van de rijksmonumentale villa aan de Beneden Oosterdiep 141 in Veendam. Heemschut heeft bij controle van het pand gezien dat ‘het verval aanzienlijk is’.

In de brief vraagt de erfgoedvereniging of de gemeente ook contact onderhoudt met de eigenaar van het pand en wijzen ze erop dat de gemeente de aangewezen partij is om op te treden tegen het verval.

Houthandelaar

De monumentale villa werd hoogstwaarschijnlijk ontworpen door de Groningse architect J.A. Hooykaas in opdracht van houthandelaar P. van Linge in 1901. In het pand, zijn zeer waardevolle interieuronderdelen aanwezig wat de villa zo uniek maakt. Tevens verkeren de oude plattegronden van het pand nog in een oorspronkelijke staat.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

5 Reacties op “Zorgen over vervallen rijksmonumentale villa Veendam

  1. Huis is/was van de heer Schumaker een verzamelaar van panden en antieke auto’s, was exporteur van machines richting Oost Duitsland, pand staat al 35 jaar leeg heb er nog een bod opgedaan is niets geworden….staat op instorten…

  2. Ik woon er een paar huizen naast, en het zou zo’n mooi pand kunnen zijn, maar zo jammer dat er niks aan wordt gedaan. (Net als veel andere panden aan diezelfde straat). Het is een veel gebruikte weg en voorbijgangers krijgen een verkeerd beeld van de straat als het zo blijft..

  3. Ik heb er wel belangstelling voor symbolisch bedrag en dan in oude glorie herstellen. Lijkt me geweldig. Mvg Bob Westerbrink / #mijnbouwadvies

  4. Wij zij een zorginstelling, en zouden voor een symbolisch bedrag wel iets leuks neer kunnen zetten.

    M.Yangin
    0650621152

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.