Direct naar de inhoud.

Eerste VKSO Tutti repetitie in foyer vanBeresteyn

  • door:
  • op:
Foto: Henk Drenth

VEENDAM – Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) heeft zondag in de foyer van het Cultuurcentrum vanBeresteyn haar eerste Tutti repetitie uitgevoerd. Met de term Tutti wordt aangeduid dat het hele orkest speelt.

Het repeteren met het gehele orkest is in de thuisbasis, het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, vanwege de onderlinge afstand in coronatijd niet mogelijk. Alleen deelrepetities kunnen er plaatsvinden.

In de foyer van vanBeresteyn kan de verplichte afstand gemakkelijk gewaarborgd worden. Naast de anderhalve meter afstand geldt voor de spelers op blaasinstrumenten een afstand van twee meter. De looproutes maakten het ook veiliger voor iedereen. Het was goed geregeld. En de catering was uitstekend.

Concert in Papenburg

De repetities waren ter voorbereiding van het filmmuziek-concert op 29 november in theaterzaal Forum Alte Werft in Stadthalle Papenburg in Duitsland. Met medewerking van de Nederlandse Alt-mezzo zangeres Carina Vinke. Ook zij was bij de repetitie aanwezig.

Inherent aan deze tijd was wel het recordaantal afmeldingen van 23 orkestleden in verband met verkoudheid. De 43 wel aanwezige musici waren echter voldoende om het repeteren door laten gaan.

In deze onzekere tijden hoopt men dat het concert daadwerkelijk plaats kan vinden. Het Tutti repeteren is ook heel belangrijk om in vorm te blijven. De musici zijn heel enthousiast, ook bij de deelrepetities was dat al merkbaar.

Helma Leutscher, orkestinspiciënt van het VKSO: “De mensen hebben toch hun kwaliteiten en dat lieten ze ten gehore brengen. Ze zijn blij dat ze weer wat kunnen doen. Je merkt ook dat het een heel homogene groep mensen is. En juist in deze periode des te meer.”

“We zijn vanBeresteyn ontzettend dankbaar dat wij de mogelijkheid hebben gekregen om daar de Tutti repetities te kunnen doen. We hebben een heel fijne samenwerking met zoveel organisaties, partijen en mensen. In die zin zijn we goed gezind. En andersom. We zijn ontzettend dankbaar dat wij die mogelijkheden mogen benutten.”

Een bijdrage van Henk Drenth (Foto’s Henk Drenth).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-