Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn pakt kansen voor Begroting 2021

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: RTV1)

EXLOO – Voor de begroting 2021 ziet het college van Borger-Odoorn kansen. Hoewel de onzekerheden door de coronamaatregelen en de herziening van het gemeentefonds ook een flinke uitdaging betekenen voor de gemeente. Zoals extra kosten en onzekerheid over te ontvangen inkomsten.

De gemeente ziet in de maatschappelijke uitdaging die corona met zich meebrengt en de trends die hierdoor ontstaan een toegevoegde ambitie voor de toekomst. Door corona zien we dat wonen in een ruime en rustige omgeving op het platteland nog meer in trek is. Daar wil de gemeente proactief op inspelen door de focus te leggen op groei van de woningbouw in Borger en Nieuw-Buinen.

Ambities

Wethouder Niek Wind

Wethouder Niek Wind: “Het is een uitdaging om in een tijd van zoveel onzekerheden onze
ambities waar te maken. We zetten onze schouders eronder en maken gebruik van de kwaliteiten die onze gemeente heeft. Daar ligt namelijk onze kracht. Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk om eenmalig 500.000 euro te bezuinigen. Daarnaast heeft het college de lastendruk weten te beperken tot 2,77%.”

Verder investeert de gemeente in nieuwbouw van het Esdal College in Borger. Dit is een
belangrijke voorwaarde voor het kunnen behouden van het voortgezet onderwijs. Ook wil de gemeente in 2021 extra geld vrijmaken voor verkeersmaatregelen. Het aanstellen van een opbouwwerker in het veengebied is een wens waar het college ook graag invulling aan wil geven-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal