Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Strenge controle parkeren Navolaan

Navolaan uitzicht – Foto: BJ Brinkman voor  RTV 1

STADSKANAAL – Vanaf dinsdag 17 november gaan de boa’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) strenger controleren op de regels voor het kort parkeren aan de vernieuwde Navolaan. Het betreft het gebied vanaf Theater Geert Teis tot aan de Babbelaer aan de Europalaan. De komende twee weken krijgen auto’s die er langer dan dertig minuten parkeren een waarschuwing. Na twee weken waarschuwen gaan de boa’s over tot daadwerkelijk bekeuren van geconstateerde overtredingen.

Flits parkeren
Het kort parkeren van maximaal 30 minuten noemen we flits parkeren. Deze parkeerplekken zijn bedoeld om klanten in het centrum de mogelijkheid te bieden om voor een kort bezoek aan één van de ondernemers dichtbij te kunnen parkeren. Om de parkeerduur aan te geven kan iedereen gebruik maken van een zogenaamde blauwe kaart. Hierop kan de aankomsttijd van het parkeren ingesteld worden. Helaas zijn er te veel auto’s die er langer dan 30 minuten parkeren. Hierdoor is er geen plek voor mensen die even snel een winkel in moeten.

Gratis parkeren
In het hele centrum van Stadskanaal is het gratis parkeren. Naast de flits parkeerplaatsen zijn er ook parkeerzones waar iedereen twee uur mag parkeren. Ook zijn er ruim voldoende parkeerplekken om de auto de hele dag te laten staan. Als de werkzaamheden in het centrum van Stadskanaal zijn afgerond gaat de gemeente op meerdere plekken handhaven op parkeren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Strenge controle parkeren Navolaan

  1. Nou ik betwijfel dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Wij wonen sinds december 2018 in Europaplein, en kunnen onze auto als er toevallig een plek vrij is op de parkeerplaats korte hemenweg kwijt. Maar de meeste keren als wij binnen komen rijden dan lukt dat niet. En dan hebben wij een vrijstelling, omdat we er wonen. Dan ben je 81 jaar, moeilijk ter been, en zeker mijn vrouw met haar c.o.p.d. Alle parkeerplaatsen staan dan vol, en de meesten zonder blauwe kaart, ik moet dan een kwartiertje rond rijden tot er iemand weg gaat. Ik kan mij daar bond en blauw aan ergeren. Naar de blauwe parkeerkaart wordt nooit gekeken volgens mij. Verder is de parkeerplaats korte hemenweg vaak één grote puinhoop, vooral zomers. Alles wordt er maar neer gegooid, plastic, dozen, huishoudelijke spullen enz. De parkeerplaats achter de winkels van Blokker enz, ziet er ook niet uit, alle buizen zijn plat gereden, en berstrating is slecht. Ik vind dat de parkeersituatie korte hemenweg geen schoonheidsprijs verdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.