Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Crisisoverleg kabinet: sluiting deel detailhandel ligt op tafel

(Bron: Freepik)

REGIO – Vandaag kwamen de ministers van het kabinet bijeen in het Catshuis voor een extra overleg over de grote stijging in het aantal coronabesmettingen. Dat er komende week strengere en ingrijpende maatregelen worden aangekondigd, dat staat vast. Hierbij liggen er plannen om de niet-essentiële winkels, bioscopen en musea te sluiten.

Maandag

Maandagochtend steken de meest betrokken ministers opnieuw de koppen bij elkaar tijdens een extra crisisoverleg. Later op de dag volgt er nog een overleg met de voltallige ministerraad. Dit laat een woordvoerder van het kabinet vandaag weten na het overleg in het Catshuis. Of er maandag ook al een persconferentie komt is niet duidelijk. Normaal is het ministeriële crisisberaad namelijk op dinsdag voorafgaand aan de persconferentie.

Sluiting

Volgens Haagse bronnen ligt het in de lijn der verwachtingen dat onder andere de ‘niet-essentiële winkels’ gesloten zullen worden. Dit zijn bijvoorbeeld bouwmarkten, tuincentra en kleding- en speelgoedwinkels. Deze zaken werden bij de vorige coronamaatregelen, in de eerste en tweede golf nog ontzien. Alleen essentiële winkels – zoals supermarkten – zouden deze keer worden ontzien en mogen dus open blijven.

Besmettingen

De laatste dagen is er een aanzienlijke piek te zien in het aantal coronabesmettingen. Ook vandaag zette de stijging door en meldde het RIVM 9924 nieuwe coronagevallen in Nederland.

Waar er in de eerste golf binnen onze regio nog nauwelijks besmettingen werden waargenomen, is dat nu wel veranderd. Tussen 2 en 8 december werden er in Stadskanaal 325 besmettingen gemeld. Daarmee heeft deze gemeente de meeste coronabesmettingen per 100.000 inwoners (432,4) van de provincie Groningen.

In Veendam werden er 237 besmettingen gemeld, in Borger-Odoorn 196, Westerwolde had er 253 en Pekela 115 besmettingen in het begin van deze maand.

Foto: RTL Nieuws
Bron: RIVM

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Crisisoverleg kabinet: sluiting deel detailhandel ligt op tafel

  1. Het wordt tyd dat alles dicht gehad behalve levens behoevige zaken. Drie weken dicht ook de grenzen. Ook schiphol en daarna alle grensoverscrijdende figuren testen dan is het
    Handelbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.