Direct naar de inhoud.

Onthulling Monument 21 uitgesteld naar 25 oktober

  • door:
  • op:
Foto: Stichting Drenth Monument

STADSKANAAL – De onthulling van het Monument 21 is opnieuw uitgesteld. Dit laat de stichting Drenth Monument weten. ‘We willen het bijzondere verhaal dat het monument vertelt de aandacht geven die het verdient, het liefst in aanwezigheid van zoveel mogelijk mensen’, zo laat de stichting weten. ‘Daarom hebben we moeten concluderen dat 12 april 2021 niet haalbaar is.’

Knoalster Achterhuus

Het Monument 21 is een monument ter nagedachtenis van het Knoalster Achterhuus. De 21 platen staan voor de 21 inwoners die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Achterhuus woonden.

Lammie Drenth

Oud inwoner van het Knoalster Achterhuus, Lammie Drenth, overleed afgelopen 24 januari op 93-jarige leeftijd. ‘Het is bijzonder verdrietig dat Lammie Kosses-Drenth de onthulling niet meer zal meemaken’, aldus Stichting Drenth Monument.

2020

Dit is voor de stichting al de tweede keer dat ze de onthulling moeten uitstellen. De officiële onthulling stond eigenlijk gepland op 30 april 2020. Door de coronacrisis moest dit toen worden afgelast.

Ook nu gooit corona roet in het eten voor de onthulling. Onder het voorbehoud dat de maatregelen het toelaten richt de stichting achter het monument zich nu op 25 oktober voor de onthulling. Op die dag is het 100 jaar geleden dat Bennie Kosses, een van de onderduikers en later de echtgenoot van Lammie, werd geboren.

Lees ook:

Het bijzondere leven van Lammie Drenth en het Knoalster Achterhuus 

Lammie Drenth, die onderduikers hielp en op NSB-kantoor werkte, overleden

Onthulling monument voor de familie Drenth

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal