Direct naar de inhoud.

Windpark stopt overleg met OAR Aa en Hunze

  • door:
  • op:

GIETEN – Het windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ staakt per direct het overleg met de Omgevings Adviesraad (OAR) in Aa en Hunze. In de afgelopen twee jaar is over enkele onderwerpen constructief overleg mogelijk gebleken, maar op andere punten verliep het overleg het afgelopen jaar steeds stroever. Door o.a. de onwrikbare houding van enkelen is het thans niet meer mogelijk tot constructieve afspraken te komen, aldus een woordvoerder.

Directeur Wim Wolters heeft het standpunt van het windpark persoonlijk meegedeeld aan de voorzitter van de OAR en aan wethouder Lambert. Het windpark benadrukt altijd open te staan voor constructief overleg met omwonenden en beraadt zich op de vorm van dat overleg. De OAR is twee jaar geleden opgericht om onderling en ook met de windboeren te praten over onder meer het bouwverkeer, schaderegelingen en het gebiedsfonds.

Teleurgesteld

De komst van de windmolens in Drenthe zorgde de afgelopen jaren voor veel onrust in het Mondengebied. Volgens de windboeren verliepen de gesprekken met de OAR steeds stroever en door de houding van sommigen is redelijk overleg vanaf nu niet meer mogelijk. Wethouder Lambert geeft aan zeer teleurgesteld te zijn.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal