Direct naar de inhoud.

Roep om openen winkels wordt luider

  • door:
  • op:
F: Facebook Centrum Veendam

VEENDAM – De Veendammer ondernemers waren gisterochtend verrast toen zij hun winkels openden voor het afhalen. Er hingen posters en banners in het centrum van de parkstad waarop staat geschreven dat de winkels weer open moeten. Joseph Kremer, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging geeft aan verrast te zijn. ‘We zijn vooral verrast omdat we niet weten wie deze banners heeft opgehangen.’

De lokale ondernemers geven op de facebookpagina van Centrum Veendam aan graag open te willen. ‘Natuurlijk willen wij graag open.’ De winkels doen hun ‘uiterste best’ om klanten te inspireren, adviseren en te helpen. De winkeliers moeten veel extra diensten opzetten om hun hoofd boven water te houden. De lokale ondernemersvereniging ziet ook dat er veel ondernemers waarbij het allemaal niet meer lukt. ‘Dat baart ons enorme zorgen.’ De ondernemersvereniging roept daarom op om de lokale ondernemers te steunen en zoveel mogelijk lokaal de aankopen te doen.

Centrummanager Geert te Velde benoemt de noodzaak van perspectief voor de ondernemers in de parkstad. ‘Ondernemers hebben duidelijkheid nodig. De winkels zijn alweer acht weken dicht en de horeca zelfs al bijna vijf maanden.’┬á Daarnaast vraagt Te Velde ook de hulp van de lokale overheid, provincie, belangenorganisaties en Den Haag. ‘Met de juiste hulp en extra aandacht kunnen we hier samen bovenop komen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal