Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ziggo stopt doorgifte analoge TV in Stadskanaal

Ziggo regio Stadskanaal

STADSKANAAL – Vroeger keken we zwart-wit televisie en zochten met de antenne naar de beste ontvangst. Naast analoge tv kwam digitale tv. En nu kijken we zelfs tv op onze mobiel. Ook kabelprovider Ziggo gaat door met vernieuwen en daarom wordt er binnenkort gestopt met het doorgeven van analoge tv in regio Stadskanaal. Ziggo gaat volledig over op digitale kabel tv doorgifte.

Check vóór 13 april al uw tv’s
U kijkt al digitaal, maar denkt u bijvoorbeeld ook aan de tv in de slaapkamer of op zolder? Misschien kijkt u daar nog via het analoge signaal. Doe de simpele check. U ziet dan snel of u analoog of digitaal kijkt. Kijkt u op één van uw tv’s nog via het analoge signaal? Schakel zo snel mogelijk om. Vanaf 13 april stopt Ziggo met het analoge tv-signaal.

Digitaal
Nadat het analoge tv-signaal stopt, kijkt u nog steeds gewoon tv via de kabel, maar dan in digitale beeldkwaliteit. Mét 15 zenders erbij, inclusief Ziggo Sport. Omschakelen verandert niets aan uw abonnementskosten.

Kabelradio/FM

Ziggo heeft ook aangegeven te stoppen met analoge (FM) radio doorgifte via de kabel. Of dit ook vanaf 13 april in de regio Stadskanaal gaat gebeuren is niet bekend gemaakt. In grote delen van Nederland is FM via de kabel al uitgezet. Radio luisteren kan dan alleen nog via een digitale (kabel)ontvanger of via de ether of internet.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Ziggo stopt doorgifte analoge TV in Stadskanaal

  1. Doe de simpele check. U ziet dan snel of u analoog of digitaal kijkt. Kijkt u op één van uw tv’s nog via het analoge signaal?
    Geef dan ook even aan welke check de simpele check is.

  2. Ga naar kanaal 14. Ziet u daar Ziggo Sport, dan kijkt u digitaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.