Direct naar de inhoud.

Lachgasverbod in de gemeente Stadskanaal

  • door:
  • op:
Raadsvergadering volgen op lokale televisie (Archieffoto RTV1)

STADSKANAAL – Maandagavond 19 april heeft de meerderheid van de gemeenteraad van Stadskanaal een motie van de ChristenUnie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot een lachgasverbod voor de horeca in de gemeente Stadskanaal. De motie werd mede ingediend door het CDA, de SP en de VVD.  

Een landelijk beleid omtrent lachgas laat op zich wachten waardoor de raad van Stadskanaal, evenals in veel andere gemeentes, zich genoodzaakt voelde om hier beleid op te maken. Een reden voor de gemeenteraad om de motie aan te nemen is dat er naast gezondheidsschade ook veel nevenschade is voor bijvoorbeeld het milieu, dit komt dan met name door rondslingerende ballonnen en ampullen. Daarnaast neemt het gebruik toe en hiermee ook de directe gezondheidsschade en verkeersongevallen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal