Direct naar de inhoud.

De blauwe wolk van SC Stadskanaal: ‘Hij schenkt ons een blijvende herinnering’

  • door:
  • op:
Foto’s: SC Stadskanaal | Bewerking: RTV1

STADSKANAAL – Een klein wonder waar iedere sportclub van droomt, dat overkwam voetbalclub SC Stadskanaal onlangs. Zoals bij vele sportverenigingen zijn er ook bij SC Stadskanaal grote ambities voor de toekomst. Echter zijn deze ambities vaak niet gratis.
SC Stadskanaal kreeg dan ook financiële hulp uit onverwachte hoek. Oud-speler en succesvol ondernemer Marius Jansen, gaf de club de garantie voor een mooie financiële injectie, waarmee een hoop dromen van de club versneld werkelijkheid kunnen worden. Het spraakmakende nieuws werd afgelopen dinsdagavond bekend gemaakt via een speciale livestream op Youtube.

‘Ongeveer 15 personen binnen de club wisten hiervan’, zo vertelt bestuurslid René Becker. ‘Het gonsde natuurlijk wel van de geruchten in Stadskanaal en omstreken. Maar we hebben het klein kunnen houden, tot de grote aankondiging uiteraard.’ 

Onwerkelijke situatie

In 2019 zat een groep clubmensen van SC Stadskanaal al rond de tafel om alle neuzen bij de club dezelfde kant op te krijgen. ‘We willen vooral uitdragen dat iedereen op het park gelijk is. SC Stadskanaal is een club waar iedereen welkom hoort te zijn om het leukste spelletje met plezier te kunnen beoefenen, ongeacht sexe, afkomst etc. Om dit met alle leden, donateurs, vrijwilligers en sponsoren te realiseren, dat is onze droom. SC Stadskanaal moet meer zijn dan een voetbalclub alleen, in sportief en maatschappelijk opzicht.’

Samen met hoofd van de jeugdopleiding René Nijgh, werd een begin gemaakt met het uitdragen van dit beleidsplan. De website en social media kanalen werden opgefrist, er kwam meer transparantie, en zo probeerde de club langzaamaan verder te groeien.

Dit viel ook op bij oud-speler Marius Jansen, die graag iets wilde terugdoen voor de club, waar hij in het verleden vele voetsporen had gezet. ‘Marius wilde iets doen waar hij het kippenvel-gevoel van zou krijgen’, zo zegt René Becker enthousiast. ‘En dat kreeg hij hier zeker.’ Tijdens een bezoek aan zijn ouders komt Jansen dan ook in contact met zijn oude cluppie. Vele telefoontjes volgden en na overleg met zijn familie was Jansen er al snel uit; hij gaat de SC financieel steunen. ‘Het is natuurlijk een onwerkelijke situatie’, aldus Becker. ‘De ambities die we ons hadden gesteld zouden in ongeveer 20 jaar gerealiseerd worden, dat is nu 3 jaar geworden. Hiermee is de wind achter de ‘blauwe’ wolk flink aangewakkerd.’

Masterplan

SC Stadskanaal stelde samen met Jansen een masterplan op. In dit plan staat waar het geld aan uitgegeven zal worden. Allereerst zal er geïnvesteerd worden in de jeugd. Daarnaast zal er geld gaan naar capaciteitsuitbreiding van de velden (onder andere kunstgrasveld en pannakooi) en tot slot in de verduurzaming van de accommodatie. Dat laatste zal onder andere gebeuren door het aanleggen van zonnepanelen en het overstappen op ledverlichting. Waar de club eerder nog prioriteiten moest stellen als het ging om dit soort uitdagingen, zijn die prioriteiten door de financiële injectie gaan vervagen en kan er sneller gemoderniseerd worden, uiteraard met hulp van lokaal betrokken sponsoren.

Geld

Hoeveel geld Marius Jansen aan de club schenkt wordt niet bekend gemaakt. ‘Dat is het enige waarvan Marius heeft gezegd dat niet relevant is’, zo verteld René Becker voorts. ‘Kijk, geld is leuk maar de hoeveelheid doet niet ter zake. Het gaat Marius erom dat hij een blijvende herinnering kan geven en onze dromen uit kan laten komen. En daarin is deze schenking van ondergeschikt belang. Daarom hebben we dan ook met elkaar afgesproken om niet met bedragen naar buiten te komen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal