Direct naar de inhoud.

Veendammer seksspeeltjesgigant boekt recordomzet door coronacrisis

  • door:
  • op:
F: RTV Drenthe

VEENDAM – Opnieuw een hoogtepunt voor seksspeeltjesfabrikant EasyToys uit Veendam. Het bedrijf boekte over het jaar 2020 een omzet van maar liefst 65 miljoen euro, een nieuw hoogtepunt. Volgens de erotiekgigant is de grootste reden van deze recordomzet, de coronacrisis. Dat schrijft de Volkskrant vanochtend.

Avondklok

Dat het bedrijf wel vaart door de coronacrisis was ook dit jaar goed te merken. Zo steeg de verkoop van het ‘volwassen speelgoed’, na instelling van de avondklok, met maar liefst 170 procent.

FC Emmen

Nog een reden voor de omzetstijging is volgens het Veendammer bedrijf, de toename van populariteit door de rel rond de sponsoring van voetbalclub van FC Emmen. EasyToys wou hoofdsponsor van de club worden, maar de KNVB greep in. De voetbalbond uit Zeist wou absoluut niet dat de Emmenaren met het logo van EasyToys op het shirt gingen spelen. Maar na veel landelijke ophef besloot de KNVB toch de reglementen aan te passen waardoor niets de sponsordeal van FC Emmen en de Veendammer gigant in seksspeeltjes nog in de weg stond.

Suezkanaal

Ondanks al het goede nieuws voor het bedrijf van ondernemer Eric Idema uit Annen, waren er ook tegenslagen. Zo liep de levering van twintig containers vertraging op door de blokkade van het Suezkanaal eind maart. Dat kostte het bedrijf miljoenen aan omzet.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal