Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bij de Buren deelt donuts uit in Veendam

VEENDAM – Op de eerste vrijdag van juni is het DonutDag. De dag waarop het Leger des Heils donuts uitdeelt, zo ook bij buurthuiskamer Bij de Buren in Veendam.

donut dag

De eerste vrijdag van juni is Donut Dag (foto: Arienne Dozeman / RTV1)

Met een boodschappenkarretje vol donuts gingen de vrijwilligers van Het leger des Heils in Veendam langs de deuren. Om de mensen een hart onder de riem te steken en bekendheid te geven aan de buurthuiskamer.

Ontmoetingsplek

Bij de buren hoopt een ontmoetingsplek te zijn voor iedereen in de buurt. ‘Een plek waar mensen gewoon binnen kunnen lopen en een stukje leven kunnen delen met anderen’, vertelt Carmen Kluppel van het Leger des Heils.

‘Er zijn best veel mensen die alleen zijn en een plekje nodig hebben waar ze naartoe kunnen gaan.’ (Carmen Kluppel)

Ook vandaag konden mensen langskomen. Voor een kop koffie, een goed gesprek en natuurlijk een donut. Kluppel: ‘Er zijn best veel mensen die alleen zijn en een plekje nodig hebben waar ze naartoe kunnen gaan.’

donut dag

De meeste Veendammers reageerden positief op het gebaar (foto: Arienne Dozeman / RTV1)

Bij de Buren

In het voorjaar van 2020 opende de locatie aan het Boven Westerdiep haar deuren. Door corona hebben ze nog niet zoveel kunnen organiseren als ze wilden, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Met het uitdelen van de donuts is alvast een mooie start gemaakt.

Donut Dag is ontstaan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Jonge heilsoldates deelden donuts uit aan de soldaten aan het front.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.