Direct naar de inhoud.

Marcel uit Veendam heeft kaartjes voor EK: ‘Nog onzeker of ik overal heen kan’

  • door:
  • op:
Speelgoedwinkel eigenaar Marcel Weijs volledig in stijl achter de kassa | Foto: RTV1

VEENDAM – Het EK staat voor de deur en veel oranjefans kunnen niet wachten tot ze het Nederlands Elftal naar de overwinning kunnen schreeuwen in het stadion. Zo ook Veendammer Marcel de Weijs die voor iedere wedstrijd een zogenoemd ‘Follow My Team Card’ bij de UEFA (Europese Voetbalbond), heeft gekocht. Met die kaart kan hij naar iedere wedstrijd van Oranje. Echter heeft de UEFA alleen de kaarten voor de eerste drie wedstrijden in Amsterdam afgegeven. 

Buitenland

‘De kaarten voor de achtste finale, kwart finale, halve en de uiteindelijke finale, heeft de UEFA van ons afgenomen’, aldus Marcel. ‘Dit vanwege het feit dat deze wedstrijden zich in het buitenland afspelen en ze weten niet hoe de coronamaatregelen daar tegen die tijd zullen zijn.’ Mochten de maatregelen het toelaten krijgen Marcel en de andere supporters de kaarten terug en kunnen ze toch de wedstrijden bezoeken. Het is voor hem dus nog afwachten.

De eerste wedstrijd van Oranje staat gepland voor komende zondag om 21:00 uur tegen Oekraïne in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam.

Oranjekoorts

Marcel, die tevens eigenaar is van de lokale speelgoedwinkel, voelt nog niet de oranjekoorts bij zijn klanten, maar merkt wel dat het begint te leven. ‘De vlaggetjes gaan echt als een tierelier. In de winkel is alles al bijna uitverkocht. Ik kan bij mijn leveranciers ook niks meer krijgen. Dus als mensen hun straat of huis nog willen versieren moeten ze heel snel zijn of goed zoeken.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal