Direct naar de inhoud.

Aantal WW-uitkeringen in Borger-Odoorn neemt verder af

  • door:
  • op:
Foto Gerrit de Haan/OOGTV

Het aantal WW-uitkering in de gemeente Borger-Odoorn is in mei opnieuw afgenomen blijkt uit cijfers van het UWV. In april hadden er nog 362 mensen een uitkering. In mei is dit gedaald naar 340 mensen. Ook in de rest van de provincie Drenthe nam het aantal mensen met een uitkering af. 

Ten opzichte van vorig jaar mei is er zelfs een daling te zien van 21,7 procent. Op dat moment hadden 434 mensen met het UWV te maken. Ook landelijk is een dalende trend zichtbaar. Daar is een daling te zien van ruim 17 procent van 301.073 mensen met een uitkering naar 249.568 mensen.

Economisch herstel

Het Centraal Planbureau verwacht dat de economie dit jaar met ruim 2 procent groeit en volgend jaar verder zal groeien met 3,5 procent. Door de coronapandemie is dit herstel wel nog omgeven met veel onzekerheid. Mogelijk dat het daardoor langer duurt voordat de arbeidsmarkt is hersteld.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal