Direct naar de inhoud.

34e SIVO-festival Borger gaat niet door

  • door:
  • op:
SIVO in betere tijden (foto: Klaas Dijkstra)

BORGER – Door de versoepelingen leek de eerste editiie van het dans- en muziekfestival SIVO in Borger stap dichterbij te komen. Toch heeft de organisatie besloten om ook dit jaar het festival niet door te laten gaan.

Folkorewereld is er nog niet klaar voor

Na anderhalf jaar stilstand is de folklorewereld nog niet klaar voor een herstart, zo laat de organisatie weten. Slechts een klein deel van de Nederlandse folkloregroepen is in staat om mee te doen. Daardoor zijn er niet genoeg deelnemers.

Deelname van buitenlandse folklore groepen was onmogelijk omdat ons land voor een groot deel van de wereld ‘op rood stond’.

Covid slachtoffers

Vooral bij de oudere traditionele groepen blijkt Covid verschillende slachtoffers te hebben gemaakt. Andere groepen hebben laten weten dat het niet lukt om op zo’n korte termijn een programma in te studeren. Velen hadden er nog helemaal geen rekening mee gehouden dat het festival alweer door zou kunnen gaan.

Het festival wordt opnieuw een jaar uitgesteld. Een enorme teleurstelling voor de SIVO-vrijwilliges en gastgezinnen. De volgende editie staat gepland op vrijdag 29 t/m zondag 31 juli 2022.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal