Direct naar de inhoud.

Boeren tevreden over protest: ‘Kan provincie Groningen nog wat van leren’

  • door:
  • op:

De boeren zijn tevreden over het verloop van het protest dat door Farmers Defense Force werd georganiseerd in Assen. Volgens Henk Wortelboer van TCW Westerwolde was de sfeer gemoedelijk en werd goed geluisterd naar de verschillende standpunten.

De boeren willen vooral het punt maken dat iedereen zich aan de regels moet houden. Dus ook andere Nederlandse bedrijven. Wortelboer: “Gelijke monniken, gelijke kappen. We hebben een aantal wob-verzoeken ingediend. Dus voor nu is het afwachten, maar iedereen zal aan het denken worden gezet.”

Boerenprotest in Assen. FOTO: Henk Wortelboer

Wortelboer weet nog niet of er nieuwe acties komen in bijvoorbeeld de provincie Groningen. “We moeten nu eerst afwachten wat er gebeurd. Hopelijk gaan ze ook de juiste meetmethode gebruiken.”

Lees ook: Boeren gaan vandaag opnieuw protesteren: ‘Ik vergelijk het altijd met een oncoloog’

Speciale boodschap

Toch had Wortelboer nog wel een boodschap voor het provinciebestuur van Groningen. “We werden heel hartelijk ontvangen met koffie en gebak daar kan Groningen nog wat van leren.. Daarna hebben we gesproken met commissaris van de koning Jette Klijnsma. Dat was een goed gesprek waarin we onze standpunten naar voren hebben kunnen brengen.”

Boerenprotest in Assen. FOTO: Henk Wortelboer

Ook Farmers Defence Force secretaris Sieta van Keimpema hield een toespraak en met een minuut stilte werd er stil gestaan bij de aanslag op misdaad-journalist Peter R de Vries. Voor nu is het dus afwachten wat het provinciebestuur van plan is. “Nieuwe acties staan in ieder geval nog niet op de planning, we hebben wel het gevoel iets bereikt te hebben.”

Boerenprotest in Assen. FOTO: Henk Wortelboer

Boerenprotest in Assen. FOTO: Henk Wortelboer-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal