Direct naar de inhoud.

Clubs 2e Exloërmond aan tafel, gemeente ziet perspectief voor twee clubs

  • door:
  • op:

De zin die gisteren het vaakst werd uitgesproken tijdens de gemeenteraad over het voetbal in 2e Exloërmond was ‘Gelukkig zijn weer met elkaar in gesprek’. De afgelopen tijd had het college de mogelijkheden afgetast.

De raad sprak donderdagavond over een plan voor de komende vijf jaar.  Volgens de gemeente is het mogelijk dat het Sportpark de Treffer uiteindelijk twee bespelers krijgt. Dus zowel de Treffer’16 als TEVV. Om twee clubs mogelijk te maken gaat de gemeente fors investeren.

Sportpark De Treffer Bron: RTV Drenthe

Kosten

De gemeente wil de toplaag van het hoofdveld vervangen en daarnaast ook de kleedkamers in het dorpshuis opknappen. Kosten in totaal 65.000 euro. Daarnaast zal er een beheerder van het sportpark moeten komen als er weer twee clubs zijn. Kosten 40.000 per jaar. Deze beheerder moet volgens wethouder Freek Buijtelaar meer kwaliteiten hebben dan alleen stevig in zijn schoenen staan. “Hij moet ook kunnen bemiddelen tussen beide clubs.” Deze zal na twee jaar de taken weer moeten overdragen aan de clubs.

Toch had Gemeente Belangen nog wel vraagtekens waarom de gemeente op dit moment de (schoonmaak)kosten van de kleedkamers in de Hunsowhal van de Treffer’16 betaald. “Dit doen we bij andere clubs niet en dus moet we waken voor een precedentwerking,” zo zei raadslid Daan Hooiveld. Buijtelaar legde uit dat dit een noodoplossing was omdat de voetballers van de Treffer’16 niet meer welkom waren in het dorpshuis, maar dat dit vervalt als zij terug gaan naar het dorpshuis. De rest van de raad vind het daardoor goed uit te leggen aan de andere verenigingen.

TEVV op zoek naar spelende leden

Komende seizoen zal alleen de Treffer’16 in competitieverband gaan uitkomen. TEVV gaat op zoek naar spelende leden. Als de club volgend jaar drie elftallen kan inschrijven bij de KNVB kan het weer gebruik gaan maken van het sportpark. Het geeft de gemeente ruimte om alle tijd te nemen om met alle betrokkenen rustig te spreken. Na het zomerreces zal de raad een besluit maken over de investeringen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met RTV Borger-Odoorn

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal