Direct naar de inhoud.

Provincie gaat veiligheid N34 aanpakken, Afslag Odoorn-Noord in 2022 dicht

  • door:
  • op:

Verkeer dat via de N34 de afslag Odoorn-Noord wil nemen kan dat vanaf begin 2022 niet meer doen. De afslag gaat definitief dicht. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Bij de beruchte ‘kruising’ waren de laatste jaren meerdere ongelukken.

De komende maanden gaat de provincie de Borgerderweg verbreden zodat mensen deze vanaf begin 2022 kunnen gebruiken. Die weg loopt parellel aan de N34. Daardoor kunnen automobilisten gebruik gaan maken van de afslag bij Exloo.

Naast het verbreden van de Borgerderweg wordt een nieuw fietspad aangelegd dat aansluit op paden richting Odoorn, Borger en Exloo. Ter hoogte van de fietstunnel richting de uitkijktoren van Poolshoogte komt een nieuwe fietsbrug.

Foto: Provincie Drenthe

Borgerderweg dicht

Na de bouwvak begint de provincie met de werkzaamheden aan de Borgerderweg. De weg is dan tijdelijk dicht. Omwonenden worden per brief hierover geïnformeerd.

Het doel is om hiermee de N34 veiliger te maken. Daardoor komt er ook bij Klijndijk een nieuwe aansluiting met de N34. Bij Klijndijk komt een parallelweg tussen het nieuwe knooppunt en de Odoornerweg en een fietspad langs de Slenerweg. Dit omdat ook de afslag Emmen-Noord dicht gaat.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal