Direct naar de inhoud.

Handbaldames winnen met Freriks nipt laatste groepswedstrijd

  • door:
  • op:

Merel Freriks uit Borger heeft met de handbaldames maandagmiddag de laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen van Montenegro met 30-29. De handbaldames gaven bijna een voorsprong van maar liefst negen punten weg, maar zo ver kwam het niet.

Oranje wilde zich herstellen van de nederlaag tegen Noorwegen, maar begon matig. Het kwam op achterstand, maar door vier treffers van Debbie Bont kwam Oranje terug tot 7-6. Bij rust was het verschil gemaakt 17-12. Oranje bouwde die voorsprong na rust nog iets uit 25-16, maar nam daarna gas terug. Bijna ging het fout maar Oranje wist de zege er uit te slepen met 30-29. Freriks maakte drie treffers.

Foto: Instagram Merel Freriks Bewerking: RTV1

Oranje speelt daardoor komende woensdag in de kwartfinale tegen Frankrijk. De Fransen stonden vijf jaar geleden in de finale van de Spelen in Rio en werden in 2017 wereldkampioen. In 2019 nam Oranje die titel over. Vorig jaar verloren de Franse dames de EK-finale van Noorwegen. De kwartfinale tussen Frankrijk en Nederland is in de nacht van dinsdag op woensdag om 2.30 uur Nederlandse tijd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal