Direct naar de inhoud.

Freriks speelt met handbaldames gelijk tegen Zweden op WK

  • door:
  • op:
Foto: Instagram Merel Freriks

TORREVIEJA – Merel Freriks uit Borger heeft met de handbaldames de derde wedstrijd op het WK gelijkgespeeld. In Torrevieja werd het tegen Zweden 31-31. Freriks maakte twee belangrijke treffers. 

In de eerste helft keek Oranje constant aan tegen een achterstand van 3 tot 5 punten, maar in de slotfase werd het mede door een treffer van Freriks verkleind naar 1 punt. Na rust kwam het team van coach Monique Tijsterman bij 23-24 op gelijke hoogte door een treffer van de bij Borussia Dortmund spelende Freriks.

Spannend tot het einde

Nederland nam daarna een voorsprong van een doelpunt verschil, maar de Zweedse dames knokten zich weer langs die van Oranje. Een minuut voor tijd stond het 31-31 toen Lois Abbingh het doel niet wist te treffen. Een lange Zweedse aanval volgde, maar een redding van keepster Tess Wester zorgde ervoor dat er een gelijke stand na 60 minuten op de borden bleef staan.

Volgende ronde

Na recordzeges tegen Puerto Rico en Oezbekistan speelt Oranje zo haar derde wedstrijd op dit toernooi gelijk. Daardoor gaat het met drie punten naar de volgende ronde samen met Zweden en Puerto Rico. De Nederlandse dames komen daar Noorwegen, Roemenië en Kazachstan tegen. De eerste wedstrijd is komende donderdag.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal