Direct naar de inhoud.

Freriks uitgeschakeld met handbaldames op Spelen

  • door:
  • op:

De handbaldames met Merel Freriks uit Borger in de gelederen is in de kwartfinale van de Olympische Spelen uitgeschakeld tegen Frankrijk. Oranje verloor met 32-22. Freriks maakte twee treffers.

In de poulefase kreeg Oranje veel lof voor het spel, maar in de eerste tien minuten ging het helemaal mis. Met een 11-3 stand als gevolg. Frankrijk dekte agressief door en daar had Nederland moeite mee. Naast de achterstand zag Oranje ook topschutter Lois Abbingh wegvallen met een blessure. Even leek Oranje terug te komen maar verder dan vijf punten verschil kwam het niet.

Foto: Instagram Merel Freriks Bewerking: RTV1

Frankrijk liep voor rust zelf nog uit naar 19-11. Na rust leek Oranje opnieuw even terug te komen maar na een 23-17 stand liep Frankrijk weer steeds verder weg. Daardoor pakt Oranje net als in 2016 in Rio geen medaille.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal