Direct naar de inhoud.

Handbaldames maken het zichzelf moeilijk tegen Roemenië, maar winnen wel

  • door:
  • op:
Foto: ANP via RTV Noord

CASTELLÓ -De handbaldames met Merel Freriks uit Borger zijn de tweede fase van het WK begonnen met een zuinige 31-30 zege op Roemenië in Castelló. Vooraf werd gedacht dat Oranje aan het doelsaldo zou gaan werken, maar daarentegen moest het hard werken voor de twee punten. Freriks kwam niet tot scoren.

In de eerste helft was het stuivertje wisselen geblazen wat betreft de voorsprong in de wedstrijd. Na 25 minuten kwam Nederland iets beter in haar spel en direct leidde het tot een iets wat grotere voorsprong. Oranje ging daardoor met 17-14 de rust in.

Moeite met aanvallen

Na rust werd het verschil al snel naar zes gebracht door de ploeg van coach Monique Tijsterman. Na een twee minutenstraf voor aanvoerster Danique Snelder brachten de Roemeense dames het gat terug na drie. Oranje had aanvallend moeite om het gat te vinden in de hechte Roemeense verdedigen. Die zelf wel hun doelpuntjes mee bleven pikken. Bij 28-27 nam Tijsterman een time-out. Toch kreeg ze haar ploeg niet op scherp.

Oranje bleef slordig met loopovertredingen en kreeg daardoor het deksel op de neus middels een 7-meter werd het 29-29. Met twee cruciale reddingen hield Tess Wester daarna haar ploeg op de been waarna de van een coronabesmetting herstelde Angela Malestein voor de 31-30 voorsprong zorgde. Roemenië kon nog één aanval spelen, maar opnieuw onderscheidde Wester zich met een knappe redding.

Afwachten wat Zweden doet

Na overwinningen in de eerste ronde tegen Puerto Rico en Oezbekistan en een gelijkspel tegen Zweden staat Oranje nu op 5 punten. Zaterdag speelt de ploeg tegen Kazachstan en maandag tegen Noorwegen. Daarbij zal het ook met een schuin oog kijken naar de wedstrijden van Zweden.  Met die ploeg strijden de handbaldames voor een plek bij de eerste twee in de groep om zodoende naar de kwartfinale te gaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal