Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn zien aantal openbare elektrische laadpalen toenemen

Een elektrische auto aan de laadpaal. Foto: Independer

De gemeentes Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn zien het aantal publieke laadpunten voor elektrische auto’s toenemen. Toch is het volgens vergelijkingssite Independer nog lang niet voldoende. Het aantal elektrische auto’s op de weg stijgt namelijk veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten.

Begin 2021 was er in Nederland gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl deze twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s. De gemeente Veendam zit in de top vijf van de Groningen wat betreft het aantal publieke laadpunten. Daar zijn op dit moment 14 openbare laadpunten. Dat zijn 1,1 laadpunt per 1000 huishoudens

Bron: Independer

Minder dan 1 laadpaal op 1000 huishoudens

Stadskanaal volgt op een kleine afstand en heeft er op dit moment tien publieke laadpunten wat neerkomt op 0,7 laadpalen per 1000 inwoners. In de gemeente Borger-Odoorn is dit 0,4. Hier zijn dan ook de minste openbare laadpunten namelijk 4.

 

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

2 Reacties op “Veendam, Stadskanaal en Borger-Odoorn zien aantal openbare elektrische laadpalen toenemen

  1. Stadskanaal op zon was of is de motto, maar de stimuleringsmaatregelen zijn vanuit de gemeente geen aandachtspunten blijkbaar, net als de oplaadpunten… daar staat mijn electrische auto dan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.