Direct naar de inhoud.

Moederbedrijf EasyToys neemt erotiekwinkel Christine le Duc over

  • door:
  • op:
Ondernemer Eric Idema in het magazijn van EasyToys (foto: Jessica Leenheers)

VEENDAM – EQOM Group in Veendam, het moederbedrijf van eroticawebshop EasyToys, neemt erotiekwinkelketen Christine le Duc over. De vijf filialen en webshop houden hun eigen merknaam.

Daarnaast heeft EQOM ook de Noorse verkoper van seksspeeltjes Kondomeriet overgenomen. Wat EQOM heeft betaald voor de overnames is niet bekendgemaakt.

Tientallen miljoenen extra omzet

Door de dubbele overname stijgt de totale omzet van de EQOM Group van 100 miljoen euro vorig jaar naar 160 miljoen euro in 2021. In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 300 werknemers.

EDC Retail, de eigenaar van EasyToys, is sinds januari onderdeel van EQOM. De Nederlandse investeerder Waterland Private Equity heeft ook geld in het bedrijf gestopt.

Ambitie: uitgroeien tot wereldspeler

Met de overname komt topman Eric Idema weer een stap dichter bij zijn ambitie: ‘We willen in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot wereldspeler met een totale omzet van een half miljard euro.’

‘Samen kunnen we de nog altijd heersende taboes voor eens en voor altijd doorbreken, zodat straks iedereen tussen de Noordkaap en Key West een seksspeeltje van ons in het nachtkastje heeft liggen’, stelt Idema in een persbericht.

Sponsoring

Het Veendammer bedrijf kreeg nationale bekendheid vanwege een rel over het shirtsponsorschap van FC Emmen. De KNVB wilde dat in eerste instantie niet toestaan, omdat ook kinderen het shirt met EasyToys erop zouden dragen.

Daarop bood het erotiekbedrijf aan om op kindershirts de naam van dierentuin Wildlands te zetten. Uiteindelijk stond de KNVB de sponsoruiting toch toe. EasyToys is ook sponsor van FC Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal