Direct naar de inhoud.

Valthermondse basisschoolkinderen verbreden hun horizon met project ‘BackPack’

  • door:
  • op:
Wethouder Albert Trip overhandigt de ‘BackPack’. Foto: Larou de Jong / RTV1

VALTHERMOND – Wethouder Albert Trip heeft vrijdag samen met basisschoolleerlingen uit Valthermond het project BackPack geopend. Kinderen van groep 5 tot en met 8 krijgen met dit project de kans om kennis te maken met sport, cultuur en ondernemen.

Het project is een samenwerking tussen de combicoach Sport en Onderwijs Borger-Odoorn, cultuurcoach Borger-Odoorn, Sociale Teams en welzijnsorganisatie Andes.

Horizon verbreden

Voor het project BackPack hebben kinderen een logo mogen ontwerpen in samenwerking met een grafisch vormgever. Hieruit zijn twee ontwerpen gekozen, samengevoegd en gedrukt op tasjes. Wethouder Trip mocht deze uitreiken aan de ontwerpers.

Hij denkt dat dit voor kinderen een erg mooi project is. “De kinderen kunnen op deze manier met andere dingen in aanmerking komen met als belangrijkste doel hun horizon verbreden.”

Kinderen aan het graffiti spuiten. Foto: Larou de Jong / RTV1

Backpack vullen met kennis

De kinderen konden vrijdagochtend volleyballen samen met volleybalvereninging DEKO, ook konden ze in gesprek met een BOA en mochten ze graffiti spuiten. Dit allemaal om kinderen meer te leren over sport, cultuur en ondernemen.

“De kinderen kunnen op deze manier hun ‘backpack’/rugzak vullen met kennis.’’ Zo zegt  Marlou Meuleman, jongerenwerker van welzijnsorganisatie Andes.

Het project zal in totaal 40 weken duren waarbij wekelijks naschoolse activiteiten worden aangeboden aan de basisschoolkinderen in Valthermond.

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal