Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn komt gedupeerden kindertoeslagaffaire tegemoet

  • door:
  • op:

BORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn komt de gedupeerden van de kindertoeslagaffaire tegemoet. Het gaat de gemeentelijk schulden van de gedupeerden kwijtschelden. Uiteindelijk krijgt de gemeente dit geld terug via het Rijk.

In Borger-Odoorn zijn zo’n 30 mensen betrokken bij de kindertoeslagaffaire. “Het is een benadering,” zo laat wethouder Nynke Houwing (VVD) weten. “Bij die 30 mensen kunnen ook gezinnen zitten.” Het exacte bedrag dat kwijt gescholden wordt is niet bekend.

De gemeente volgt met het kwijtschelden van de gemeentelijke schulden de lijn van de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG). Zij deden in februari al de oproep om de  gemeentelijke schulden van de gedupeerden kwijt te schelden.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal