Direct naar de inhoud.

Sportgroep Exloo neemt beleeftuin in gebruik

  • door:
  • op:
Wethouder Niek Wind en voorzitter van de Dorpsraad Wil Luchjenbroers tekenen de overeenkomst. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

EXLOO – Tijdens het ‘d Exels Festival hebben de gemeente Borger-Odoorn en de Dorpsraad van Exloo gisteravond een tijdelijke overeenkomst gesloten over het gebruik van de beleeftuin. De Sportgroep van Exloo gaat samen met gymvereniging Eendracht in de beleeftuin een freerunpark aanleggen.

Er was al langer de vraag vanuit de gymvereniging voor de aanleg van zo’n park. Het is nog niet zo’n bekende vorm van gymnastiek, maar wel de snelst groeiende. De vereniging heeft op dit moment twee groepen freerunners in de leeftijd van 8 tot en met 15.

Door een leadersubsidie van 20.000 kan de vereniging samen met de sportgroep de baan gaan aanleggen. Het parcours wordt gemaakt van natuurlijke materialen en is ontworpen door Boaz Reinders en Onur Eren. De beleeftuin kan ook gebruikt worden om te fitnessen.

Gemeente kijkt naar verdere invulling

Hoelang het freerunpark er blijft is nog niet duidelijk. De gemeente moet nog kijken naar de invulling van het gebied nu de voetballers van HOC naar Odoorn trekken.  “We gaan hier in 2022 naar kijken. Dan gaan we ook met de bewoners van Exloo in gesprek over de wensen,” zo liet wethouder Niek Wind weten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal