Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burendag in Veendam: ‘lunchen met een culturele omlijsting’

Een culturele lunch in het Jacob Bruggemacentrum | Foto: RTV1

VEENDAM – De burendag van gisteren was voor veel buurtcentra het moment waarop ze weer helemaal los konden. Zo ook bij het Jacob Bruggemacentrum in Veendam, waar ze mede door subsidie van de provincie Groningen onder de noemer ’t ken weer’ een extra gezellige dag konden organiseren.

Om aanspraak te maken op de subsidie moest er een ontbijt of lunch met een culturele omlijsting worden georganiseerd. Het Jacbob Bruggemacentrum koos voor een lunch met muziek van regionale artiesten Michelle Veldhuis en Erwin de Vries.

Escaperoom

Daarnaast pakte het buurtcentrum flink uit met verschillende activiteiten. ‘We gaan straks levensgroot darten om de sport te promoten’, aldus Iekje Deelstra van het buurtcentrum. ‘Ook is er een speciale escaperoom ingericht, gebaseerd op het Bruggemacentrum.’

1,5 meter

Zaterdag 25 september is niet alleen burendag maar ook de dag waarop de 1,5 meter regel losgelaten mag worden. Deelstra merkt dat de 1,5 meter toch nog steeds wel gehouden wordt. ‘Mensen doen het nu een beetje automatisch. We hoeven dan ook niet bang te zijn voor te grote groepen mensen dicht bij elkaar.’

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.