Direct naar de inhoud.

Gemeenteraad Stadskanaal vraagt spoeddebat aan omtrent ‘Roompotgate’

  • door:
  • op:
F: Gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – De Knoalster oppositiepartijen PvdA, SP, Lokaal Betrokken, D66 en GBS hebben een spoeddebat aangevraagd na het communicatie debacle rond het COA en de plaatsing van asielzoekers in het Pagedal.

Vandaag werd bekend dat de gemeente Stadskanaal een brief had gestuurd naar omwonenden van het gebied over de opvang van de asielzoekers. In de brief stond dat het vakantiebedrijf ‘Roompot’ degene was die het intitatief voor de plaatsing had genomen. Dit bleek achteraf niet waar te zijn, sterker nog; Roompot wil helemaal geen asielzoekers in hun huisjes op het park.

De naam van Roompot bleek ‘per ongeluk’ door het COA doorgegeven te zijn. Die hadden namelijk gesproken met Pagedal B.V.

Communicatie moet helder zijn

De partijen hebben te kennen gegeven dat ze het liefst voor het weekend nog het spoeddebat willen houden met de burgemeester Klaas Sloots. ‘De communicatie rondom dit soort zaken moet gewoon helder zijn’, aldus Egbert Hofstra van de PvdA. ‘Dat is vandaag niet gebeurd en dat nemen wij hoog op.’

Lees ook:

Roompot: ‘Wij werken niet mee aan de opvang van asielzoekers op het Pagedal’

Burgemeester Sloots voelt zich misleid door COA (Update: reactie COA)

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal