Direct naar de inhoud.

Energie Coöperatie Valthe vraagt samen met gemeente subsidie aan Rijk voor aardgasvrije wijken

  • door:
  • op:
Foto: Energie Coöperatie Valthe

VALTHE – De Energie Coöperatie Valthe (ECV) en de gemeente Borger-Odoorn hebben een subsidieaanvraag ingediend voor het programma Pilot Aardgasvrije Wijken bij het Rijk. Dit subsidieprogramma ondersteunt wijken in het experimenteren met manieren om een wijk of buurt van het aardgas af te krijgen. 

De ECV en de gemeente hopen hiermee een subsidie te krijgen van rond de 3,9 miljoen euro. Daarmee kan een belangrijke slag geslagen worden om Valthe van het aardgas af te krijgen.

Extra impuls

Met de subsidie wil de ECV de komende jaren een enorme impuls geven aan het CO2-neutraal maken van Valthe. De bewoners kunnen financieel worden ondersteund bij de verduurzaming van hun huizen en de subsidie bied de mogelijkheid tot het in huis halen van een externe projectleider die de uitvoering van de pilot op gaat pakken.

De gemeente hoopt met de pilot kennis en ervaring op te doen voor de transitie in andere wijken en buurten in Borger-Odoorn. Of de subsidie ook wordt toegekend door het Rijk moet in april volgend jaar duidelijk worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal