Direct naar de inhoud.

Wethouder Houwing heeft verkeersportefeuille Borger-Odoorn terug

  • door:
  • op:
Wethouder Nynke Houwing heeft haar verkeersportefeuille terug. Rechten: Gemeente Borger-Odoorn

BORGER-ODOORN – Wethouder Nynke Houwing (VVD) heeft naast haar rijbewijs, ook haar verkeersportefeuille weer terug. Daarmee komt er een einde aan de waarnemingsperiode van wethouder Freek Buijtelaar (Gemeentebelangen), die sinds half oktober de portefeuille in beheer had.

Houwing droeg deze over nadat zij haar rijbewijs verloor tijdens een verkeerscontrole aan de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloërmond. Ze bleek meer dan 50 kilometer te hard te hebben gereden langs wegwerkzaamheden.

Door de bouw van een nieuw zonnepark mochten weggebruikers tijdelijk 30 kilometer per uur rijden. Normaal gesproken is de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid tijdens die controle was volgens de politie 102 kilometer per uur.

Ongeldige meting

De snelheidsbeperking langs de Oude Dijk stond alleen wel ter discussie. Deze duurde langer dan vier maanden en daarom had er eigenlijk een verkeersbesluit aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Dat was niet gebeurd. Uiteindelijk verklaarde de politie de snelheidsmeting ongeldig en dus ontving Houwing relatief snel haar rijbewijs terug.

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV Drenthe en RTV1 werken dit jaar samen om meer lokale journalistiek te bieden

Eén reactie op “Wethouder Houwing heeft verkeersportefeuille Borger-Odoorn terug”

  1. Heeft ze in die periode wel salaris gekregen? Staat het een beetje scheef t.o.v. mensen die onder de noemer re-integratie gratis werk doen. De Vvd staat toch voor eigen verantwoordelijkheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-