Direct naar de inhoud.

Regionaal Ambitiekader Oost-Groningen ondertekend

  • door:
  • op:
De samenwerkende partijen F: Gemeente Veendam

REGIO- In het Henk Nienhuis Stadion in Veendam  is afgelopen donderdag het regionaal ambitiekader Oost-Groningen ondertekend. De  gemeenten Oldambt, Pekela, Veendam en Westerwolde hebben samen met woningcorporaties Groninger Huis, Woonzorg Nederland, Acantus en de zeven huurdersorganisaties gezamenlijk woonambities geformuleerd voor Oost-Groningen.

Regionaal Ambitiekader

De ondertekening van het Regionaal Ambitiekader door alle partijen is het officiële starsein voor een meerjarige en toekomstgerichte samenwerking. Hierbij is het belangrijkste doel: een prettig woon- en leefklimaat voor alle inwoners in Oost-Groningen. Een gevarieerd en betaalbaar woningaanbod is hier een voorbeeld van, maar niet alleen dat heeft invloed op een prettig leefklimaat.

Het ambitiekader bestaat daarom uit vijf thema’s beschikbaarheid, betaalbaarheid, leefbaarheid, wonen en zorg en duurzaamheid. Naast een goede woning zijn dit bijvoorbeeld thema’s als overlast, energiearmoede, de financiële gezondheid van inwoners, het opvangen en begeleiden van kwetsbare inwoners en het inspelen op de dubbele vergrijzing.

Van regionaal naar lokale afspraken

Met deze ondertekening worden meerjarige regionale afspraken vertaald naar lokale afspraken. Hierbij wordt zichtbaar waar lokaal aan moeten gewerkt worden. Denk hierbij aan: hoeveel sociale huurwoningen er verbeterd of vernieuwd moeten worden, welke ruimte er is voor nieuwbouw, de uitbreiding van voorzieningen en de acties die er zijn om leefbaarheid in een bepaalde wijk te verbeteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal