Direct naar de inhoud.

Raadslid Daan Hooiveld (Gemeentebelangen Borger-Odoorn) stapt op

  • door:
  • op:
De gemeenteraad van Borger-Odoorn | ©Tom Meijers/RTV Drenthe

BORGER-ODOORN – Het debat in de gemeenteraad van Borger-Odoorn over de coalitievorming heeft een nogal onverwachte wending gekregen. Het debat zou gaan over het advies van informateur Johan van Tiel. Die adviseerde een coalitie zonder de grootste partij Gemeentebelangen Borger-Odoorn. Echter kwam dit nieuws, voordat Van Tiel het kon delen met de gemeenteraad, donderdagmiddag al naar buiten bij RTV Drenthe. 

Fractievoorzitter van Gemeentebelangen Borger-Odoorn, Daan Hooiveld, zou deze informatie op voorhand hebben doorgespeeld aan een verslaggever van RTV Drenthe. Na lang beraad met zijn collega fractievoorzitters en burgemeester Jan Seton hierover besloot Hooiveld zijn raadslidmaatschap op te zeggen.

‘Beste raadsleden, lieve collega’s, een mens maakt soms domme fouten’, zo liet Hooiveld in een statement weten. ‘In alle emotie heb ik zo’n domme en grote fout gemaakt, zodat ik jullie en mezelf niet meer recht in de ogen kan kijken en moet hieruit helaas mijn conclusies trekken. Bedankt voor de afgelopen jaren, hier stopt het raadslidmaatschap voor mij.’

Raadslid Daan Hooiveld | Foto: Jelmer Wijnstra/RTV1

Dit statement werd door burgemeester Jan Seton na een lange schorsing in de gemeenteraad voorgelezen. Seton liet daarna weten dat het debat over het advies van de informateur donderdagavond niet verder doorgaat en later gevoerd zal worden.

Advies

Informateur van Tiel adviseert om een coalitie te vormen met maar liefst vijf partijen. Het gaat dan om de partijen: Partij van de Arbeid (PvdA), Leefbaar Borger-Odoorn (LBO), VVD, CDA en ChristenUnie (CU). Dat zou betekenen dat de grootste partij Gemeentebelangen Borger-Odoorn met hun zeven zetels buiten de boot vallen.

‘Een meerderheid van de partijen is van mening dat de PvdA en Leefbaar, gezien de verkiezingsuitslag, een rol zouden moeten spelen in de coalitievorming’, staat in het advies van Van Tiel.

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal