Direct naar de inhoud.

Initiatiefnemers windpark komen met website en infokrant

  • door:
  • op:

windmolensNIEUW BUINEN – Windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ is een initiatief van drie partijen: Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Vereniging windpark Oostermoer. In totaal zijn hier ruim 100, lokaal gevestigde, agrarische bedrijven bij betrokken. Om de bevolking zo goed mogelijk te informeren hebben de initiatiefnemers een eigen website gemaakt en komt er regelmatig een infokrant uit.

 

Planning

Op dit moment werken de initiatiefnemers aan het voorontwerp-inpassingsplan en is er breed overleg met overheden en organisaties. In de herfst van dit jaar liggen de ontwerpbesluiten en vergunningen ter inzage en zijn er inspraakmomenten. De definitieve besluiten en vergunningen zullen in het voorjaar van 2016 klaar zijn. Deze besluiten zijn onherroepelijk eind 2016. De opbouw van de windmolens start dan in 2018. De uiteindelijke start van de windenergie productie en oplevering van het windpark is in 2019.

Lees hier de 1e infokrant:

infokrant_WP_DeDrentseMondenEnOostermoer (1)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal