Direct naar de inhoud.

Initiatiefnemers windpark komen met website en infokrant

windmolensNIEUW BUINEN – Windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ is een initiatief van drie partijen: Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Vereniging windpark Oostermoer. In totaal zijn hier ruim 100, lokaal gevestigde, agrarische bedrijven bij betrokken. Om de bevolking zo goed mogelijk te informeren hebben de initiatiefnemers een eigen website gemaakt en komt er regelmatig een infokrant uit.

 

Planning

Op dit moment werken de initiatiefnemers aan het voorontwerp-inpassingsplan en is er breed overleg met overheden en organisaties. In de herfst van dit jaar liggen de ontwerpbesluiten en vergunningen ter inzage en zijn er inspraakmomenten. De definitieve besluiten en vergunningen zullen in het voorjaar van 2016 klaar zijn. Deze besluiten zijn onherroepelijk eind 2016. De opbouw van de windmolens start dan in 2018. De uiteindelijke start van de windenergie productie en oplevering van het windpark is in 2019.

Lees hier de 1e infokrant:

infokrant_WP_DeDrentseMondenEnOostermoer (1)

3 reacties op “Initiatiefnemers windpark komen met website en infokrant”

  1. Volgens mij komt er ook een gebiedsfonds, als je nu slim bent als gemeente. Ga je daar ook gelden uit claimen voor een goede aankleding van de treinverbinding op Emmen. Bijvoorbeeld dat STAR zijn eigen ruimte meer kan houden. En de stations sfeer krijgen én zelfs wat commerciele invulling erbij!

  2. Aanvulling: beetje vergelijkbaar zoals aardbevingsgemeente Groningen nu compensatiegeld krijgt voor de aanleg van de zuidelijke ringweg van de NAM.

  3. Boeren “kijken” met hun portemonnee, niet met hun ogen. Daarom zal het een boer worst wezen wie hun land gebruikt, als het maar centjes op gaat leveren… In 1997 waren het de varkenshouders die meer dan 30 “stallen” bij Ommelanderwijk wilden bouwen, maar lelijk op hun neus keken toen de lokale bevolking ze een halt toe riep. Zij “roken” met hun portemonnee, niet met hun neus… Stop dus deze waanzin…. geen molens in de Monden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-