Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

4000 scholieren voor André Kuipers in Stadskanaal

STADSKANAAL – De Rabobank bood  maandag 12 november , in samenwerking met het Ubbo Emmius, het Noorderpoort, het Dollard College, de Campus Winschoten en de RSG twee mastercolleges voor 4000 leerlingen, gegeven door onze ruimtevaarder André Kuipers. Dit gebeurde in het kader van het Jaar van de Coöperatie, uitgeroepen door de Verenigde Naties.

De leerlingen van buiten Stadskanaal werden met 37 bussen vervoerd richting het Pagedal in Stadskanaal waar de lezing plaatsvond. Eenmaal uit de bus ging het in een lange rij naar de ingang van het Pagecentrum. Een omvangrijke logistieke operatie die vlekkeloos is verlopen dankzij de inzet van de vele verkeersregelaars. De leerlingen  werden door Kuipers ‘meegenomen de ruimte in’. Hij bood hen een unieke inkijk in de wereld van bemande ruimtevaart en deelde zijn verhaal over de aanloop, de missie en zijn blik op onze planeet. Ter afsluiting van een lange dag sprak André Kuipers ’s avonds nog bij de ledenvergadering van de Rabobank Zuid-Oost-Groningen. Ook hier een volle zaal en ademloos luisterende toeschouwers.

[youtube id=”kLNwHQ7zhZ4″ width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.