Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Staatssecretaris wil praten met gemeenten uit Oost-Groningen

Jan-Willem van de Kolk in gesprek via RTVS

Jan-Willem van de Kolk in gesprek via RTVS

STADSKANAAL – Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) wil in  conclaaf met de gemeenten en werkvoorzieningschappen in Oost-Groningen over de nieuwe participatiewet. Wethouder Jan Willem van de Kolk (PvdA) van de gemeente Stadskanaal en tevens de voorzitter van werkvoorzieningschap Wedeka zegt deze kans met beide handen aan te grijpen. “De staatssecretaris heeft gezegd dat er nauwgezet gekeken wordt naar de regionale situatie. Daarbij noemde de staatssecretaris specifiek Oost-Groningen en Zuid-Limburg. Dat biedt een opening en daar zijn we blij mee”, aldus Jan Willem van de Kolk vandaag in het Dagblad van het Noorden.

Jetta Klijnsma was afgelopen zaterdag te gast bij de Nieuwjaarsborrel van de PvdA in Stadskanaal en sprak met de ondernemingsraden van Wedeka en Emco (Emmen). Klijnsma zegt de kern en ernst van de situatie goed aan te voelen. De Oost- Groninger gemeenten stuurden eerder al een brief met hierin de gevolgen van de nieuwe participatiewet. Volgens deze wet moet twee- derde deel van de werknemers van sociale werkplaatsen over naar normaal betaald werk. Lukt dat niet, dan draaien gemeenten zelf voor de kosten op. Hierdoor dreigen Oost-Groninger gemeenten failliet te gaan. In onze regio zijn naar verhouding meer WSW’ers terwijl er minder werkgelegenheid is. Ook de PvdA kamerleden van Dekken en Kerstens riepen het kabinet eind vorig jaar op een uitzonderingspositie te maken voor Oost-Groningen en andere krimpregio’s. Van de Kolk zegt dat Jetta Klijnsma zaterdag verwachtingen heeft gewekt en ziet de uitnodiging dan ook als een handreiking.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.