Direct naar de inhoud.

Staatssecretaris moet Synergon en Wedeka ontzien

  • door:
  • op:
Jetta Klijnsma (F: Omroep West)
Jetta Klijnsma (F: Omroep West)

STADSKANAAL – Het PvdA-Tweede Kamerlid John Kerstens heeft met schriftelijke vragen nogmaals op gehamerd dat Oost-Groningen ontzien moet worden bij de voorgenomen Haagse bezuinigingen op werkvoorzieningschappen. Dat staat vandaag te lezen in het Dagblad van het Noorden.

De vragen zijn gericht aan Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale zaken en werkgelegenheid. Zij is verantwoordelijk voor de invoering van de Participatiewet die de bezuinigingen tot gevolg hebben. Kerstens diende eerder dit jaar al een motie in die Klijnsma opdroeg Oost-Groningen, met de twee werkvoorzieningschappen Wedeka en Synergon, te ontzien. Die motie is nog niet uitgevoerd. Door middel van de vragen wil Kerstens nogmaals benadrukken dat dit wel moet gebeuren.

Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal
Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

Jetta Klijnsma (PvdA) heeft eerder dit jaar in mei een werkbezoek gebracht aan werkvoorzieningsschap Wedeka en toonde zich toen zeer betrokken met de medewerkers. Wedeka voorzitter Jan-Willem van de Kolk (PvdA) roemde de staatssecretaris haar betrokkenheid, bevlogenheid en deskundigheid.

( foto rechts: Pvda Stadskanaal )-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal