Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Staatssecretaris moet Synergon en Wedeka ontzien

Jetta Klijnsma (F: Omroep West)

Jetta Klijnsma (F: Omroep West)

STADSKANAAL – Het PvdA-Tweede Kamerlid John Kerstens heeft met schriftelijke vragen nogmaals op gehamerd dat Oost-Groningen ontzien moet worden bij de voorgenomen Haagse bezuinigingen op werkvoorzieningschappen. Dat staat vandaag te lezen in het Dagblad van het Noorden.

De vragen zijn gericht aan Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale zaken en werkgelegenheid. Zij is verantwoordelijk voor de invoering van de Participatiewet die de bezuinigingen tot gevolg hebben. Kerstens diende eerder dit jaar al een motie in die Klijnsma opdroeg Oost-Groningen, met de twee werkvoorzieningschappen Wedeka en Synergon, te ontzien. Die motie is nog niet uitgevoerd. Door middel van de vragen wil Kerstens nogmaals benadrukken dat dit wel moet gebeuren.

Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

Jetta Klijnsma (PvdA) heeft eerder dit jaar in mei een werkbezoek gebracht aan werkvoorzieningsschap Wedeka en toonde zich toen zeer betrokken met de medewerkers. Wedeka voorzitter Jan-Willem van de Kolk (PvdA) roemde de staatssecretaris haar betrokkenheid, bevlogenheid en deskundigheid.

( foto rechts: Pvda Stadskanaal )

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.