Direct naar de inhoud.

Drankmisbruik onder jongeren moet omlaag

  • door:
  • op:
Wethouder Johan Hamster
Wethouder Johan Hamster

STADSKANAAL – Volgens wethouder Johan Hamster (CU) van de gemeente Stadskanaal blijft het coma-zuipen een groot probleem. Inmiddels zijn er over het afgelopen jaar alweer 34 gevallen van drankmisbruik (soms in combinatie met ghb) behandeld in het Refaja ziekenhuis. Volgens de wethouder, vandaag in het dagblad van het Noorden, is dit nog maar  het topje van de ijsberg. Meer dan de helft van deze opgenomen mensen waren jonger dan 30 jaar.

Hiermee is duidelijk dat de kruistocht tegen drankmisbruik nog niet de gewenste resultaten oplevert. Het is namelijk vooral wethouder Johan Hamster die tracht om via diverse middelen het drankmisbruik onder de jongeren te ontmoedigen. Johan hamster; “ De cijfers zijn dusdanig dat ik me helaas grote zorgen blijf maken. Er zijn ook jongeren die teveel drinken maar niet in het ziekenhuis terecht komen. De strijd tegen alcohol misbruik wordt daarom voortgezet en de gemeenteraad heeft daar ook mee ingestemd. We blijven de jeugd voorlichting geven en werken nauw samen met de discotheek FOX. Daar worden regelmatig controles gehouden of de jongeren zich niet te veel hebben ingedronken”, aldus de wethouder vandaag in het DvhN.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal