Direct naar de inhoud.

Leerlingen Noorderpoort krijgen 2500 euro voor uitvoering alcoholvrij project

  • door:
  • op:

Wegwijsdag 2014-01Een alcoholvrij examenfeest organiseren. Dat was op donderdag 23 januari de opdracht voor ruim 40 MBO-leerlingen van Noorderpoort tijdens de ‘Wegwijsdag’ bij de gemeente Stadskanaal. Ook medewerkers van Jimmy’s en het project Maklukzat verleenden medewerking aan de Wegwijsdag, waarbij de leeftijdsverhoging voor het gebruiken van alcohol van 16 naar 18 jaar centraal stond.

Tijdens de afsluitende ‘jeugdraadvergadering’ presenteerden de verschillende groepen leerlingen hun ideeën voor het organiseren van een alcoholvrij examenfeest. Uiteindelijk werd ook gestemd over het winnende idee, waarvoor de gemeente 2500 euro beschikbaar stelt en dat volgens verantwoordelijk wethouder Johan Hamster zal worden uitgevoerd.

Als beste uit de bus kwam het voorstel om een examenfeest in de vorm van een alcoholvrije beachparty te organiseren. ,,We hebben allerlei goede voorstellen gehoord, waarbij de leeftijdsverhoging van 16 naar 18 jaar goed aandacht kreeg. Al met al is het heel zinvol én leuk om jongeren bij zowel de politiek als alcoholmatiging te betrekken”, aldus de wethouder.

De speciaal samengestelde ‘mediagroep’ zorgde in samenwerking met Hassing Filmprodukties voor het maken van een promotiefilmpje over de Wegwijsdag, dat deels nog tijdens de jeugdraadsvergadering werd vertoond. Het is onder meer te zien via de gemeentelijke website (www.stadskanaal.nl ) .-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal