Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oost-Groningen legt focus op verbetering woningvoorraad

Huizensloop

Huizensloop

OOST GRONINGEN –  moet zich sterk maken voor verbetering en vernieuwing van de bestaande woningvoorraad. Dat vindt de stuurgroep waarin bestuurders van de Oost-Groninger gemeenten en de provincie zijn vertegenwoordigd, na vaststelling van het rapport Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan (RWLP) Oost-Groningen. Tijdens een lunchbijeenkomst op 31 januari presenteert de stuurgroep de resultaten van het RWLP.

Een drietal resultaten springt eruit. Het belangrijkste resultaat is dat gemeenten, woningcorporaties en zorginstellingen regionale afspraken hebben gemaakt over de kwantiteit en de kwaliteit van de woningvoorraad. De afspraken zijn vastgelegd in het ‘Regionaal Prestatiekader’. De afspraken hebben betrekking op de transformatie en omvang van de woningvoorraad en het opvangen van de gevolgen van het scheiden van wonen en zorg.

Onderdeel van het RWLP – naast het regionaal prestatiekader – is de doelstelling concrete invulling te geven aan samenwerkingsvormen in het primair onderwijs. Onderwijsorganisaties hebben een verkenningsonderzoek laten uitvoeren. Intensivering van de samenwerking is gewenst om de kwaliteit van het primair onderwijs op termijn te borgen. Samenwerking zal in de komende jaren bij vijftien tot dertig scholen in de regio aan de orde komen.

Het derde resultaat betreft de particuliere woningvoorraad. De voorziene sloop van woningen van de corporaties zal leiden tot vermindering van de woningvoorraad. Dit is noodzakelijk vanwege de bevolkingsontwikkeling. Maar ook particuliere woningen kunnen in de toekomst voor sloop in aanmerking komen. De aanpak van verpaupering en daardoor waardedaling van de particuliere voorraad is door de gemeenten erkend als één van de meest urgente en tegelijkertijd lastigste thema’s. Doelstelling is het bereiken van een kwalitatieve verbetering en verdunning van de particuliere voorraad.

Het regionaal prestatiekader is opgesteld door de zeven Oost-Groninger gemeenten, de provincie, de corporaties Lefier en Acantus en diverse zorginstellingen. Zij zullen het kader ook ondertekenen op vrijdag 31 januari, om 11.45 uur in Het Spectrum, Garst 7 in Winschoten. Media zijn van harte uitgenodigd voor de ondertekening en de daaraan voorafgaande presentatie van het rapport. De bijeenkomst start om 11.00 uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.