Direct naar de inhoud.

Sluiting dreigt voor zwembad Noord en De Horsten

  • door:
  • op:
De Horsten in Musselkanaal
De Horsten in Musselkanaal

STADSKANAAL – In Oost-Groningen moeten zes van de veertien zwembaden gesloten worden volgens een advies van ‘Het huis voor de Sport’. Het gaat om drie overdekte baden en drie buitenbaden.

In de gemeente Stadskanaal moeten de zwembaden ‘Bad Noord’ en ‘De Horsten’ in Musselkanaal sluiten volgens dit advies. De maatregel is nodig omdat de zwembaden door vergrijzing en krimp steeds minder bezoekers trekken. Het rapport is overigens opgesteld in opdracht van de zeven Oost-Groninger gemeenten zelf en maakt onderdeel uit van het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost-Groningen.

Volgens wethouder Jan Bessembinders van Stadskanaal die tevens woordvoerder is namens de zeven Oost Groninger gemeenten, zullen de zwembaden niet meteen dichtgaan. Het blijft een advies dat eerst door de gemeenten bestudeerd moet worden.

Enkele jaren geleden kwamen de buitenbaden van de gemeente Stadskanaal ook al in het nieuws. Sport wethouder Johan Hamster besloot toen de zwembaden alleen nog maar te openen bij zomerse temperaturen vanaf 20 graden.

Uit ons archief:

http://www.youtube.com/watch?v=LnC-8mXu2rQ-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal