Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kanaalsters helpen kinderen in Bosnië

schoolSTADSKANAAL – Lisa Sikkens (18 jaar) uit Stadskanaal studeert op het Noorderpoort ‘Sociaal Agogisch Werk Medewerker Maatschappelijke Zorg’. Binnenkort gaat ze wederom naar Bosnië en probeert ze daar kinderen een betere toekomst te geven. In juni 2013 is ze met het Noorderpoort via de stichting Out Of Area vijf dagen naar Bosnië geweest om daar ontwikkelingshulp te bieden. Ze hebben toen met studenten uit Stadskanaal en Groningen een schooltje opgeknapt en activiteiten gedaan met de kinderen. “Het was zo’n ontzettend bijzondere ervaring. Links zie je rijkdom, rechts zie je armoede. Buiten is het vies, kapot, oud en grijs. Sommige mensen hebben niet eens geld om hun gezin te onderhouden, of hebben een onafgemaakt huis zodat ze maar geen belasting hoeven te betalen.”

Dit jaar in juni gaat Lisa, samen met studenten van het Noorderpoort, weer vijf dagen naar Bosnië. De studenten gaan in de stad Jablanica een jeugdcentrum renoveren, samen met de jongeren uit Jablanica. Ook gaan ze speeltoestellen bouwen voor een basisschool in de bergen. De school is in 2010 aan de buitenzijde opgeknapt. In 2011 zijn de klaslokalen en de hal opgeknapt.

In september, oktober en november gaat Lisa in haar ééntje terug naar Bosnië om daar drie maanden lang stage te gaan lopen. “Mijn stageplek is een school voor speciaal onderwijs in Konjic. Daar ga ik de kinderen helpen een toekomst te bouwen.” Voor het project zoekt Lisa sponsoren. Wie haar wil helpen kan contact opnemen via lisasikkens@live.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.