Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voortzetting coalitie in Stadskanaal

Gemeenteraad Stadskanaal (F: RTVS)

Raad Stadskanaal 2013 (Archief F: RTVS)

STADSKANAAL – CDA, CU, PvdA en GBS gaan een college vormen in de gemeente Stadskanaal. Dat betekent een voortzetting van de huidige coalitie. De SP, de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen 2014, neemt met vijf zetels plaats in de oppositie naast VVD (1 zetel) en D66 (1 zetel).

Informateur Jan Bessembinders heeft de afgelopen dagen met alle in de raad vertegenwoordigde partijen afzonderlijk gesproken, na het openbare debat van 1 april. Tijdens dat debat gaven de partijen hun visie op de verkiezingsuitslag en de invulling van een college. CDA, CU, PvdA en GBS gaven reeds op 1 april al aan de huidige coalitie te willen voortzetten.

Bij CDA, CU, PvdA en GBS is er onvoldoende vertrouwen dat de geschilpunten met de SP overbrugbaar zijn. Dat is informateur Bessembinders ook gebleken tijdens de individuele gesprekken. De coalitiepartijen spraken vooral hun bezorgdheid uit over de visie van de SP als het gaat om een consistent en duurzaam financieel beleid. Dit spitst zich toe op de decentralisatie van Rijkstaken. De coalitiepartijen beschouwen de budgetten die met de decentralisatie van Rijkstaken naar de gemeente komen als financieel kader. De SP steunt dit uitgangspunt niet en is zelfs bereid extra te investeren.

De coalitiepartijen gaan nu werken aan een bestuursakkoord. Informateur Bessembinders heeft de partijen geadviseerd ook speerpunten van de SP, de VVD en D66 bij het opstellen van het bestuursakkoord te betrekken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.