Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Marlene Bakker met nieuwe single bij RTV Stadskanaal

Marlene Bakker

Foto: Marlene Bakker

Marlene Bakker – Op 17 oktober komt de nieuwe Gronings-talige single ‘Heufd as helm’ van Marlene Bakker uit. Op 18 oktober gaan zij en haar bandleden de single live spelen tijdens een optreden in kerk no.11 te Valthermond.

 

 

 

 

Opvallende verschijning
Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Gronings-talige circuit, geboren en getogen in Smeerling. De jonge vrouw is gezegend met een prachtige stem. Haar vertolkingen van Ede Staal, vertalingen van nummers van o.a. Adele en haar eigen composities bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop. In januari dit jaar verscheen de single ‘Loat Grunnen nait zakken’. Hiermee trad Marlene op bij Omrop Fryslan, RTV Drenthe en RTV Noord waar ze op no.3 van meest gedraaide nummers eindigde. De samenwerking met Gerhardt (Beans & Fatback, Gerhardt) en Bernard Gepken (Daniël Lohues, Michaël Prins) beviel zo goed dat het 3-tal opnieuw de studio indook.

‘Heufd as helm’
‘Heufd as helm’ is een indrukwekkende pianoballade waarbij de tekst is gebaseerd op een gedicht van de Groningse dichteres/auteur Fieke Gosselaar. De single verschijnt op een limited edition cd-single waarvan de eerste 25 exemplaren een unieke zeefdruk van illustrator Arthur van ´t Hoog bevatten in een door hem ontworpen linnen tas. ‘Heufd as Helm’ is de 1e single van het in 2015 te verschijnen album waaraan momenteel gewerkt wordt.

Vanaf 17 oktober is de single te beluisteren op Spotify en te koop op Itunes.

Te gast bij RTV Stadskanaal
24 oktober is Marlene te gast in de vrijdagavondshow De S-Express bij RTV-Stadskanaal.
Naast een gezellige babbel draaien we natuurlijk de nieuwe single.
Liefhebbers opgelet! Marlene geeft ook nog iets weg…

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.