Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lawaaidemonstratie SP Stadskanaal tegen bezuiniging en ontslagen

Evert Idema

Evert Idema

STADSKANAAL – Op maandag 3 november is er een belangrijke raadsvergadering waarin o.a. gesproken wordt over de begroting 2015 en de voorgenomen bezuinigingen in de huishoudelijke hulp. Dit voornemen treft ongeveer 1300 (vooral oudere) huishoudens. Voor huishoudelijke hulp of verzorging is men vanaf 2015 aangewezen op de markt, zichzelf of op familie (mantelzorgers).

“Deze bezuinigingen treffen 1 op de 10 mensen in onze gemeente”,  laat de SP Stadskanaal weten. Hier is de partij het niet mee eens en om dit aan te tonen heeft de SP stadskanaal een lawaaiprotest georganiseerd voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. Deze start meestal rond 19.30 uur. Dus het protest zal rond de klok van 19.00 uur beginnen.

Met het lawaaiprotest tegen de bezuinigingen wil de SP Stadskanaal ook een vuist maken voor de 290 tijdelijke arbeidskrachten van Wedeka wiens contract niet verlengt zal worden. Enkele weken geleden schetste SP-fractievoorzitter Evert Idema al de hopeloze vooruitzichten voor deze mensen via RTV Stadskanaal. Hij deed dit in het radioprogramma S-express. Idema stelde toen dat het allemaal te triest voor woorden was en dat er zo niets van Wedeka overblijft.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

5 Reacties op “Lawaaidemonstratie SP Stadskanaal tegen bezuiniging en ontslagen

 1. Het is inderdaad te triest voor woorden. Zelf ben ik 12.5jaar werkzaam bij Wedeka.
  Als ik kijk naar de groep mensen die juist tot de doelgroep behoren waarvoor Wedeka is/was bedoeld, keert mijn maag om. Er zijn mensen die juist hier horen, maar door de belachelijke nieuwe wetgeving naar huis gestuurd worden.

  De TDC (Training en Diagnose Centrum), die zal alsmaar groter worden en de werkzaamheden geleidelijk aan over nemen. In mijn beleving is dat pure arbeidsplaats verdringing! Dat dit wordt geaccepteerd is onacceptabel! Wat ook gezegd mag worden, dat de O.R. van Wedeka achter de schermen goed bezig is en er alles aan doet om deze maatregelen te voorkomen, helaas tot nu toe niet met het gewenste resultaat.

  Laten we met z’n alleen een vuist maken en ons laten horen!! Ik ben er zeker bij, niet voor mezelf, maar wel voor mijn collega’s die straks “Geraniumkwekers” zullen gaan worden en nooit meer ergens aan de bak zullen komen door hun “arbeidshandicap”

  Dit beleid, ronduit ASOCIAAL!!

 2. Klauwer de Haan van Task & Turk Uitzendbureau

  Verlies jij je baan bij wedeka?
  Treur niet, want nu mag je weer werk zoeken net als normale mensen met mazzel!
  bij ons uitzendbureau kan je tegel het minimumloon toch al snel wat seizoenswerk doen,
  en net zo veel weken per jaar werken dat je net geen ww rechten opbouwt is dan wel vervelend maar gelukkig is de voedselbank ook actief in stadskanaal voor mensen zoals jullie!
  (En ik drink iedere week bij de rotary, dat is een club voor belangrijke mensen zoals ik, en dat kost ook wel een paar duiten, daarom dus het minimum loon)
  Ik bied jullie dus hierbij aan: een tijdelijke baan bijvoorbeeld als opperman, of schoonmaker via ons uitkleedbureau..
  hard werken, daar spek je de maatschappij, het koningshuis en ook de regionale ondernemer en de fysiotherapeut mee en dat komt indirect ook jou weer ten goede!
  Je kan ook voor je WWB uitkering werken bij Lokken groenvoorziening, dan heb je ongeveer net zo veel, en ook zo’n mooi oranje hesje, maar je bent niet echt werkend zoals bij task&turk! dus kom bij de uitkleedclub van het minimumloon,

  vriendelijke groet, klauwer de haan.

 3. ik vind het gewoon te belachelijk voor woorden de meeste mensen willen dolgraag aan de slag maar door deze shitregering kan dat gewoon niet zolang ze zelf maar genoeg verdienen het interesseerd ze gewoon helemaal niks zo denk ik erover ik ben zelf in vaste dienstverband maar ik kom op voor mijn medemensen die dolgraag aan het werk willen blijven dus ik doe mee hup hup kom met zijn allen naar stadskanaal voor de lawaaiactie

 4. Alle huishoudelijke hulp afschaffen, wedekamensen op straat zetten en jongeren korten met 20% op hun kleine uitkering. Goed bezig hier in deze gemeente. En dan zie ik Oosterhuis weer met z’n ballonnen: nooit meer stemmen op de PvdA!!!!!

 5. Klauwer wanneer ga jij die plee’s zelf eens een keer schoonmaken. Je hebt nog nooit een flikker uitgevreten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.