Direct naar de inhoud.

Uitslag draagvlakonderzoek Windmolenpark de Drentsemonden en Oostermoer

  • door:
  • op:
In het midden wethouder P. Gelling v/d gemeente Stadskanaal
In het midden wethouder P. Gelling v/d gemeente Stadskanaal. (F: H. Otter / RTV Stadskanaal)

GIETEN – Vandaag heeft het het onderzoeksbureau Enneus de uitslag bekend gemaakt die in opdracht van de gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze en de gemeente Stadskanaal is uitgevoerd. Maar liefst 77.2% van de burgers die de enquête hebben terug gestuurd zijn tegen de komst van dit grote windpark. In totaal zijn er 4229 ingevulde vragenlijsten ingevuld. Dat is een respons van 40.9%.

 
Tussen de burgers in de drie gemeente is het verschil klein, in Stadskanaal is 80% tegen in Borger-Odoorn 78% en Aa en Hunze 73%.
Draagvlak windmolensonderzoek (foto RTVS)Huizenbezitters zijn sterker tegen de windmolens dan huurders. Burgers met kinderen zijn ook sterker tegen de windmolens dan andere gezinnen. Veel mensen zijn gekwetst dat er ze geen inspraak hebben in dit belangrijke kwestie. Wat ook opvalt is dat veel burgers zich overvallen voelen,ook de gemeenten hebben dit gevoel vooral omdat ze niets is gevraagd. Minister Kamp heeft het besluit genomen en de provincies hebben de aanwijzing gegeven.

De gemeenten zijn blij dat dit rapport degelijk is uitgevoerd en zullen dit dan ook aanbieden aan de minister de Tweede Kamer en de provincie. In een motie van de kamer is gezegd dat dat er aansluiting moet zijn bij het draagvlak van de burgers, in dit rapport komt duidelijk over dat het in onze gemeenten het draagvlak niet aanwezig is. [door H. Otter / RTV Stadskanaal]

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal