Direct naar de inhoud.

Energiewacht Tour in Stadskanaal ook voor scholen

  • door:
  • op:

EWT Semslinie-StadskanaalSTADSKANAAL – Zaterdag 11 april kan de schooljeugd van de gemeente Stadskanaal zelf meedoen aan activiteiten tijdens de Energiewacht Tour. Naast de beste wielrensters van de wereld die strijden om de gele trui, kunnen zij op het parcours van de Energiewacht Tour deelnemen aan de Rabo Dikke Bandenrace.

Rabobank Dikke Banden wedstrijden
Voor de basisscholieren is er een Rabobank Dikke Banden wedstrijd waar de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 aan mee kunnen doen. Deelnemers kunnen meedoen op hun eigen fiets en krijgen van de organisatie een helm en rugnummer.

Scholen kunnen klassen inschrijven via Huis voor de Sport Groningen. Vanaf 11:45 kunnen individuele deelnemers zich ter plaatse nog inschrijven. De wedstrijdjes beginnen vanaf 12:15 uur en vinden plaats op de Hoofdstraat, ter hoogte van de Menistenlaan. De wedstrijden vinden plaats op het parcours van de Energiewacht Tour, waardoor de jeugd in de sfeer van de profs kunnen fietsen. Tussendoor kunnen de deelnemers de doorkomsten en de finish van de Energiewacht Tour zien.

Energiewacht Tour
Van woensdag 8 t/m zondag 12 april 2015 vindt de vijfde editie van de internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, de Energiewacht Tour plaats. Er zijn etappes in alle delen van de provincie Groningen en er is een internationale primeur met de slotetappe op het Duitse eiland Borkum. Alle etappes worden live op televisie uitgezonden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal