Direct naar de inhoud.

Horecabrains steunt Fox bij aanvechten rookboete

  • door:
  • op:

fox_stadskanaalSTADSKANAAL – Het landelijke samenwerkingsverband Horecabrains, specifieker de nachtclubtak Nightbrains, ondersteunt nachtclub Fox uit Stadskanaal in de gang naar de rechter. De ondernemer kreeg een boete omdat een personeelslid glaswerk uit de rokersruimte haalde. ‘Het gaat niet om het bedrag van €600, maar om het principe.’

Horecaondernemer Jeroen van Broekhoven zegt slecht tegen onrecht te kunnen. En dat onrecht wordt hem in zijn ogen aangedaan als hij een boete opgelegd krijgt van €600 voor het overtreden van het rookverbod in zijn uitgaansgelegenheid Fox in Stadskanaal. Wanneer controleurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) constateren dat één van portiers van Fox glaswerk uit de separaat aangelegde rokersruimte haalt, schrijven zij direct een boete uit. Als Van Broekhoven dit nieuws deelt tijdens een vergadering van het samenwerkingsverband Nightbrains, zijn de collega’s ontsteld.

Collega’s ondersteunen
Voorzitter Martijn Veen: ‘Het is extra wrang omdat Van Broekhoven vanaf de eerste dag van het nieuwe rookbeleid over een perfect geoutilleerde rookruimte beschikt en daarvoor flinke investeringen heeft gedaan. Dan wordt dit geconstateerd en krijgt hij geen waarschuwing, er volgt geen overleg, er is geen enkel begrip, maar er volgt direct een boete! Toen Jeroen dit verhaal op de laatste meeting van Nightbrains vertelde hebben wij meteen besloten om hem te ondersteunen in zijn beroepsprocedure.’ Die ondersteuning bestaat volgens Veen uit kosten en raad en daad.

Bezwaarschrift ingediend
Bij de bezwaarprocedure leek het ministerie begrip te tonen voor de bezwaren van Fox, die werden ondersteund door de burgemeester van Stadskanaal. Veen: ‘Maar aangezien het om een ‘ernstige overtreding’ ging, bleef de opgelegde boete van kracht. Het bezwaarschrift is inmiddels ingediend bij de bestuursrechter, hopelijk toont die wel begrip voor de ondernemerskant. Voor alle duidelijkheid het gaat natuurlijk niet om het bedrag van de boete, maar om het principe in deze zaak. Want laten we wel wezen: je moet aankondigen dat je naar binnen wil en dan moet iedereen stoppen met roken. Dán mag je glazen ophalen. Dat slaat natuurlijk nergens op.’

De NVWA wenste niet te reageren op een zaak die bij de rechtbank ligt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal