Direct naar de inhoud.

Wereldspelen gehandicapten nu echt begonnen

  • door:
  • op:

Iwas junior gamesSTADSKANAAL – Vanmorgen klonken de eerste startschots voor atletiek en zwemmen. Hierna waren de Wereldspelen voor jong gehandicapten onder 23 jaar, georganiseerd door de Disability Games Foundation, echt begonnen. De prachtige opening van de Games op vrijdagavond jl. met een landen parade, dansdemonstraties en bemoedigende woorden van onder andere burgemeester Baukje Galema en president van IWAS,Paul M. DePace (USA) gaven reeds een feestelijke tint aan de binnenkomst van de atleten. Uit 28 landen is men naar Stadskanaal toegekomen om deel uit te maken van de wereldspelen. Ruim tweehonderd atleten, in een rolstoel, met een amputatie, of andere beperking, doen mee.

 

De afgelopen dagen is er volop getraind en hebben de classificaties plaatsgevonden. Op basis van de zwaarte van de handicap wordt dan bepaald in welke klasse/categorie men wordt ingedeeld. Gisteravond zijn de laatste technische instructies verstrekt aan de coaches en begeleiders van de landen om alles in goede banen te leiden. Dina Sotiriadi, technische delegatie uit Griekenland, wenst de atleten veel plezier, hoopt dat ze hun best doen, maar vooral ook te genieten van de wedstrijden. “Houd in gedachten dat dit de weg
naar de toekomst is en we jullie waarschijnlijk opnieuw bij de Paralympics gaan zien.” IWAS president Paul M. DePace (USA) woorden voor de start van de games waren: “Ren snel, gooi ver en veel geluk.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal